Test Your Design Knowledge2 min read

Design Quiz

Test Your Design Knowledge2 min read

Ready to put your design knowledge to the test? 

  1. What is an EPS file?

A. A transparent vector image

B. A vector format best for quality printing

C. A compressed format for web

  1. What are bleed lines?

A. The extension of a page’s edge past the standard margin, typically 0.125 or .25 inches in width

B. The white margins around a page

C. The lines that mark a pages border for trimming

  1. Which color form is the most appropriate for printing?

A. RGB

B. CMYK

C. Pantone colors

  1. Which of the following Adobe programs is best for designing a print document with several pages?

A. Photoshop

B. Illustrator

C. InDesign

  1. Which of the following is a serif font?

A. Playfair Display

B. Open Sans

C. Roboto

  1. What is the appropriate resolution an image should have in order to be printed clearly?

A. 72 dpi

B. 150 dpi

C. 300 dpi

  1. What is kerning?

A. The spacing between lines of text

B. The spacing between letters in a word

C. The spacing between paragraphs

  1. What is a “packaged file”?

A. The source files of a design created in Adobe programs

B. All files of a design, including fonts, source files, and other links

C. Source codes of a file created in Adobe programs

  1. What does “creating outlines” to an area of text do?

A. Lock the layer so it cannot be altered or edited

B. Turns the text into a graphic shape that can be manipulated

C. Make the text match the font and style of other text in a design

  1. Which type of image can be adjusted to any size without losing quality?

A. Vector

B. JPEG

C. PNG

Answers: 1. B, 2. A, 3. B, 4. C, 5. A, 6. C, 7. B, 8. B, 9. B, 10. A

Conclusion

How did you do? Did you get a score of less than 10/10? If so, that’s no problem. ConceptDrop provides you access to experienced freelancers that know all the in’s and out’s of design. Don’t worry about knowing what a “package file” is or what color is most appropriate for printing, our design experts provide those answers for you along with a professional, quality product.

If interested in getting a project started, click here to learn more.

Phil Alexander

Tags: